Oceń sprzedawcę Energa

12345

Ocena 2.3/5 (284 głosy/ów)

Opinie

Treść opinii*:
Podpis* Email* Przepisz kod*
Captcha

Data: 2017-10-20

ewa:

Podpisałam umowę elektroniczną (wysyłka kurierem), miała być dostarczona 2-3 dni, wykonałam tysiąc telefonów bo kurier się nie pojawił - podobno błąd w systemie, poprosiłam o anulowanie, bo stwierdziłam że osobiście będzie szybciej- nie da się, wykonałam tysiąc telefonów, aby miłe Panie przekazały mi informację, że nic nie da się zrobic, że one za to nie odpowiadają, a w domu jak prądy nie było tak nie ma

Data: 2017-02-11

Anna:

Dziadostwo pierwszej klasy, w domu, w którym nikt nie mieszka i zuzycie wynosi 70kW na pół roku wytawili fakturę tzw."szacowaną" na 1041 zeta. Na infolinii siedzą debile,m z krórymi rozmowa toczy się jak w szpitalu psychiatrycznym.Umowa z nimi jest jedynie próba wyłudzenia kasy.

Data: 2016-12-14

Piotr:

Dla mnie to również banda zbójów!!! Fajnie się szasta pieniędzmi, które i tak zedrą ze swych "potulnych, rzeźnych baranków". Nic nie robimy, tylko dajemy się obdzierać ze skóry żywcem! Czas podnieść głowy i spuścić tę kupę gnoju do kanalizacji!!! Ja już dziś robię pierwszy krok - koniec zdzierstwa!

Data: 2016-10-04

WIOLETTA:

ENERGA powinna zmienic nazwe np.ENERGA UWAGA OSZUSTWO tak pasuje bo nas klientow oszukuje.Odradzam wszyslim klientom.Zmieniajcie firme.Istnieja odpowiednie instytucje zajmujace sie oszustwami.

Data: 2016-05-13

Ewa:

Nie polecam umowy z energa chodza przedstawiciele po mieszkaniach i mówiąc szczeżrze naciagają a tym bardziej starsze osoby które nie mają zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi bo nie zajmują sie juz takimi sprawami wiem bo zrobili tak z moją mamą i teraz płaci kolosalne rachunki co kiedś płaciła za 4 miesiace teraz płaci za 2 nie dawajcie się naciągać a tym bardziej starsze osoby!!!!!

Data: 2016-03-25

Artur:

Firma oszust! Przysyła zawyżone rachunki z taryfą budowlaną C11 podczas gdy mam faktycznie taryfę C11. Brak reakcji na reklamacje i zero kontaktu. Podejście do klienta beznadziejne. Nie polecam!

Data: 2015-11-03

Iwanow:

No niestety jeszcze nam daleko do firm przyjaznych ludziom. Mnie boli że księguja wpłaty jak sobie chcą....jeżeli wysyłam przelew i numer faktury to chce żeby dana faktura była zapłacona. A nie po zalogowaniu na swoje konto do elektr.Biura.obsł. Widzę jakieś opłaty 34 zł...jak klikam otwiera mi sie faktura którą zapłaciłam w całości . Dzwonię i pytam się skąd 34 zł ...pani powiedziała że za wezwanie do zapłaty (którego nie dostałam a i tak musze to zapłacić.) bo zostało wysłane priorytetem. Ja sie pytam..dlaczego nie ma dokumentu elektronicznego tego wezwania żebym mogła zobaczyć tylko otwiera sie faktura....która jest zapłacona...nie umiała mi odpowiedzieć..Tak samo nie można otworzyć not żadnych...jest suma 1.56 ale ja nie wiem za co to jest...Na każdym kroku jesteśmy robieni w konia....oczywiście że muszę zapłacić te 34 zł bo mam licznik rzeczywisty i sama podaje ile zużyłam prądu i system nie chce mnie przepuścić bo jest minusowe saldo,na zapłaconej w całości fakturze widnieje że nie jest opłacona...są gotowi przyjść wyłączyć prąd...to jest paradoks..i chamstwo...

Data: 2015-10-20

Niezadowolony przedsiębiorca:

Nie polecam korzystać z usług firmy Energa.Prosiliśmy o dokumenty pod koniec sierpnia w połowie października dotarły.Trzeba mieć stalowe nerwy,aby z taką instytucją współpracować.Dziadostwo które zatrudnia niewykwalifikowanych pracowników,nawet pomiaru z liczników nie potrafią odczytać.To jest porostu żałosne.

Data: 2015-10-08

Irena:

Państwo w państwie. Miałam licznik przedpłatowy , a kiedy zerwałam z nimi umowę to przysłali mi fakturę na 174,85 zł. Nikt nie potrafi mi wytłumaczyć skąd to się wzięło.Zapłaciłam żeby nie rosły koszta. Mam zamiar zwrócić się do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów chociaż nie widzę możliwości w odzyskaniu tych pieniędzy. Jednym słowem kradzież zgodna z prawem.

Data: 2015-09-30

Erni:

Energa? Sprzedawali prąd za 24gr, po 2 latach sami zmienili taryfę i podpisali umowę za prawie 60gr i nie chcieli podpisać nowej na moich warunkach... Zużycie ponad 3tys kwh... więc odbili z nawiązką.